Home | Contact | Shop | | BackSound

Testimonials
 

Familie Gilgemyn

Bewegingsapparaat | Chirurgie

In februari 2014 kochten wij, na keuring bij EquiSound, een springpaard aan. Na een maand bleek “ onze nieuwe trots ” plots erg mank  op het linker voorbeen. Op basis van de klinische symptomen werd in eerste instantie gedacht aan een hoefzweer. Toen het na controle door de hoefsmid géén hoefzweer bleek te zijn, werd na overleg met Michel Hoegaerts besloten een MRI te laten uitvoeren. Diagnose: “afgebroken fragment in de gewrichtsspleet van het hoefgewricht”, wellicht ten gevolge van een acuut trauma, met als enige optie tot genezing, verwijderen van het fragment dmv arthroscopie. Eenmaal thuis na een geslaagde ingreep kon de revalidatie beginnen.

In samenspraak met Michel werd besloten Double alle kansen op herstel te geven en er 100 % voor te gaan. Er werd een programma met nabehandelingen opgesteld. Double werd maandelijks behandeld met stamceltherapie en PRP, alsook beslagen met aangepast orthopedisch hoefbeslag. Bij elke maandelijkse behandeling en klinische controle door Michel had Double een klein stapje vooruit gezet. Hoewel wij soms onze twijfels hadden, is Michel er altijd blijven in geloven en heeft hij ons de moed gegeven om door te gaan.

Na de controle op 23 oktober 2014 keerden we met een blij gevoel naar huis. We hadden groen licht gekregen van Michel om op goede bodem lichtjes met drafwerk te beginnen. Van dan af aan zijn we, onder begeleiding van Michel, stilletjes aan terug beginnen opbouwen, om van Double opnieuw een sportpaard te maken. En ja, het is ons gelukt.  Momenteel  loopt Double terug parcours 1.20M en ze doet het super. Dit hadden we nooit durven dromen ...

Met onze getuigenis  wensen wij  Michel en het volledige team van EquiSound bijzonder te bedanken. Zonder de medische hulp, het orthopedisch aangepast hoefbeslag, maar vooral ook de blijvende overtuiging van Michel van een goede afloop was ons dit nooit gelukt! Merci!

Alle getuigenissen

Getuigenis

The Equisound website uses cookies.   
More info   ACCEPT