Home | Contact | Shop | | BackSound

Orthopedie &
sportbegeleiding

Orthopedie en prestatieklachten

Presteert je paard minder goed? Dan kijken dierenartsen meestal eerst naar het bewegingsstelsel. 50% van alle prestatieklachten bij paarden en pony’s is immers gerelateerd aan beenderen, gewrichten, kraakbeen, banden, pezen en spieren.

Deze problemen pakken we bij EquiSound aan door een doorgedreven klinisch onderzoek te verrichten en de expertise in te roepen van specialisten uit diverse disciplines. Ook voor sportbegeleiding kan je bij ons terecht. Dit is immers dé manier om blessures uit de weg te gaan en een heropflakkering van aangepakte problemen te vermijden.

Behandeling van peesblessures

Loopt uw paard kreupel? Zijn de benen gezwollen of warm ter hoogte van de pezen? Met een echografie verkrijgen we gedetailleerde beelden van het letsel en kunnen we – in overleg met onze andere specialisten – een gerichte behandeling opstarten. We volgen je paard steeds op aan de hand van een revalidatieplan, essentieel om verdere problemen te voorkomen. Ook wanneer uw paard correct loopt, kan een peesblessure trouwens een zwelling veroorzaken. In dat geval is een echografisch onderzoek eveneens noodzakelijk.

Indien een peesblessure te snel opnieuw belast wordt, kan dit nefast zijn voor de pees en opnieuw tot zwellingen en zelfs kreupelheid leiden. Hou dan ook in het achterhoofd dat een dergelijke kwetsuren trager genezen dan het paard klinisch laat uitschijnen. Ook als uw paard perfect loopt bij een submaximale belasting, betekent dit niet altijd dat de pees helemaal hersteld is. Als je dus zonder begeleiding besluit om je paard op rust te zetten en na een tijdje weer aan de slag gaat, kunnen de gevolgen dus groot zijn. Kies steeds voor een dierenarts die de juiste onderzoeken, behandeling, begeleiding en revalidatie aanbiedt. Enkel zo kan je de kwaliteit van het herstelweefsel optimaliseren en kan het paard op zo’n kort mogelijke tijd weer aan de slag gaan.

Sportbegeleiding

Sportpaarden zijn atleten. Preventie van blessures staat centraal bij hun training en verzorging. Daarom is een regelmatige medische check-up. Zo kunnen we uitval door kwetsuren aan de pezen of gewrichten voorkomen tijdens de sportcarrière.

Wil u uw paard in optimale conditie houden? Zoekt u medische begeleiding voor uw sportpaard? Of merkt u dat uw paard kreupel loopt? Bij onze specialist Michel Hoegaerts is uw paard in goede handen.

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD