Home | Contact | Shop | | BackSound

Ons team

Michel Hoegaerts

Dierenarts, Orthopeed en Echografist voor paarden

Michel studeerde in het jaar 2000 af als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent, België. Nadat hij enkele jaren dienst deed bij een paardenpraktijk in Nederland, startte hij in 2002 een 4-jarige specialistenopleiding “Medische Beeldvorming" (radiologie, ECVDI) aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de faculteit diergeneeskunde in Gent. Hij beëindigde deze opleiding eind 2006. Tijdens zijn studies verrichte hij onderzoek naar de “echografische benadering van de knie bij het paard” en bekwaamde hij zich in de echografie van pezen, banden en gewrichten. Zo ontwikkelde Michel een echte passie voor orthopedische echografie. De afgelopen jaren sprak hij dan ook regelmatig op verschillende nationale en internationale congressen en symposia. Hij geeft op regelmatige basis bijscholing in echografie aan dierenartsen. Sinds 2007 is Michel lid van de I.S.E.L.P. (International Society of Equine Locomotory Pathology).
Michel Hoegaerts

In 2006 richtte Michel zijn eigen paardenkliniek EquiSound op, met een specialisatie in medische beeldvorming. Ondertussen groeide zijn bedrijf uit tot een multidisciplinair centrum met een uitgebreid team en aanbod aan diensten. Een gloednieuwe MRI scanner was hierbij de kers op de taart. Elke dag opnieuw zet Michel zich in voor zijn grootste zijn passie: het orthopedische onderzoek, de bijhorende beeldvorming (RX, echo, MRI) en het gedreven zoeken naar oplossingen.”

In 2012 ontwikkelde Michel een nieuwe pijnbestrijding voor paarden. Sinds 2 jaar wordt deze ook ingezet bij sportpaarden met zeer goede resultaten.

 

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD