EquiSound, uw gespecialiseerde paardenkliniek
Paardenkliniek

EquiSound, uw orthopedische kliniek voor paarden

Met een team van specialisten uit alle vakgebieden staat dierenartsencentrum EquiSound voor de totaalzorg van paarden, ezels en pony’s op één locatie.

What's in a name: My horse is sound

De naam ‘EquiSound’ draagt veel betekenissen. ‘Equi’ staat voor equilibrium (evenwicht) en is ook een Latijnse term voor onze edele viervoeter. ‘Sound’ betekent onder andere geluid. Geluidsgolven zijn heel belangrijk bij de beeldvorming van gewrichten en pezen, zowel bij echografie als bij magnetische resonantie. Tegelijk betekent in het Engels ‘My horse is Sound’: mijn paard loopt correct.

EquiSoundMRMultidisciplinaire aanpak

EquiSound werd 10 jaar geleden opgericht door dierenarts Michel Hoegaerts. Zijn passie voor paarden, medische beeldvorming en het bewegingsapparaat zorgden al gauw voor de omschakeling van een mobiele naar een vaste praktijkinstallatie te St-Laureins. Daar werden paarden met orthopedische problemen en prestatieklachten onderzocht en behandeld. Op onze nieuwe locatie te Ursel werken we met een team van gespecialiseerde dierenartsen zodat uw paard voor ieder probleem de beste zorgen krijgt.

Nog vragen over onze diensten? Of wilt u een afspraak maken met uw dierenarts? Contacteer ons dan.