EquiSound, uw gespecialiseerde paardenkliniek
Paardenkliniek

Nieuw trainings
programma paard 2017

EquiSound biedt een nieuw bijscholingsprogramma Paard aan voor dierenartsen. Iedere module behandelt onmiddellijk inzetbare praktische informatie over het onderzoek van 1 anatomisch gebied. Want diagnostiek leidt tot nieuwe inzichten, therapieën en prognoses.

De nadruk ligt steeds op de persoonlijke training in kleine groepen. Geen langdradige presentaties maar “to the point” “tips and tricks”.

Sommige modules zijn opgesplitst in BASIC en ADVANCED sessies. De “BASIC” cursussen zijn bestemd voor iedereen die meer ervaring wil opbouwen over een degelijk onderzoek van het bepaalde gebied. In de “ADVANCED” sessies wordt er dieper ingegaan op de echotraining van de moeilijkste structuren, de therapie, punctietechnieken etc. In deze sessies gaan we ervan uit dat de deelnemers reeds een goede basis hebben.

Verschillende gastsprekers met specifieke kennis zullen deze dagen verzorgen.DE VERSCHILLENDE TOPICS IN IEDERE MODULE:

 • Ultrasound Technique: de eerste stap tot beelden van goede kwaliteit is het begrijpen van je toestel
 • Radiology Anatomy: Hoe voer ik een degelijke volledige studie uit van dit gebied.
 • Ultrasound Anatomy: De basis van 2D-3D beeldvorming is de anatomie en de geassocieerde normaalbeelden. Welk standaard protocol gebruiken we om dit object volledig te onderzoeken?
 • Ultrasound Pathology: Eens je de anatomie kent kan je ook pathologie beginnen herkennen. Hoe zien de veelvoorkomende afwijkingen er uit.
 • Personal Ultrasound Training: persoonlijke hands-on echografie training op levende patiënten. Wij tonen het voor en helpen jouw hand een handje. Doen, doen, doen…
 • Ultrasonographic Tissue Characterisation van pezen: meten is weten: bepaal de kwaliteit van het weefsel
 • één-twee-drie over MRI: Hoe werkt MRI? Waarom en wanneer gebruik ik deze techniek in dit gebied? Bevindingen die leiden tot een ander management van de patiënt.
 • Other Imaging Modalities: indicaties voor scintigrafie en CT van dit gebied
 • Ultrasound Guided Punctures: tips and tricks bij het uitvoeren van echogeleide puncties bij anesthesie en therapie van een gebied.
 • Ultrasound Guided Intra-arterial Injections: praktische aanpak van de nieuwe techniek voor de lokale administratie van medicatie of stamcellen. 

naar bovenMODULES en DATA:

 • PEZEN VOORBEEN BASIC: Donderdag 9 februari 2017
  De begincursus die je traint in de klinische “workup” en de beeldvorming van de pezen van het voorbeen, met nadruk op de praktische echografische hands-on training. Ultrasound Technique, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training. Good to know: Waarom starten vele oppervlakkige buigpees blessures aan de laterale zijde.
 • PEZEN VOOR- EN ACHTERBEEN ADVANCED: Vrijdag 19 mei 2017
  De cursus over pezen voor dierenartsen die reeds enige jaren praktiseren en hun kennis en techniek willen verfijnen. De detectie van longitudinale scheuren. Ultrasound Anatomy suspensory achterbeen: waar ligt de grens tussen anatomie en pathologie en bestaat er iets als “suspensory syndrome” Personal Ultrasound Training, Ultrasound Guided Punctures, UTC, 123MRI, Other Imaging Modalities, therapieën.
 • KOGELGEWRICHT: Vrijdag 5 mei 2017
  De cursus voor gevorderden die je traint in klinische “workup” en de beeldvorming van het kogelgewricht, met nadruk op de praktische tips en echografische hands-on training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, Ultrasound Guided Punctures, 123MRI, Other Imaging Modalities, Ultrasound Guided Intra-arterial Injections, therapieën
 • SPRONGGEWRICHT: Donderdag 13 april 2017
  De cursus die je traint in klinische “workup” en de beeldvorming van het spronggewricht, met nadruk op de praktische echografische hands-on training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, Ultrasound Guided Punctures, 123MRI, Other Imaging Modalities, Ultrasound Guided Intra-arterial Injections, therapieën
 • KNIEGEWRICHT: Vrijdag 10 maart 2017
  De cursus die je traint in klinische “workup” en de beeldvorming van het kniegewricht, met de nadruk op de praktische echografische hands-on training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, Ultrasound Guided Punctures, 123MRI, Other Imaging Modalities, Ultrasound Guided Intra-arterial Injections, therapieën
 • VOET BASIC: Vrijdag 24 februari 2017
  De basiscursus die je traint in klinische “workup” en de beeldvorming van de voet, met de nadruk op de praktische echografische hands-on training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, 123MRI. Hoe pak ik een paard met voetpijn het best aan: eerst specifieke anesthesieën en dan pas beeldvorming of omgekeerd?
 • VOET ADVANCED: Vrijdag 2 juni 2017
  De cursus voor gevorderden die je traint in klinische “workup” en de beeldvorming van de voet, met de nadruk op de praktische echografische hands-on training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, 123MRI, Other Imaging Modalities, Ultrasound Guided Intra-arterial Injections, therapieën Ultrasound Guided Punctures: Hoe voer ik een echogeleide intrabursale injectie uit zonder de pees steeds te doorprikken.
 • BEKKEN: Vrijdag 24 maart 2017
  De cursus die je traint in de klinische “workup” en beeldvorming van het bekken, met de nadruk op de praktische echografische training. Radiology Anatomy, Ultrasound Anatomy, Ultrasound Pathology, Personal Ultrasound Training, 123MRI, Other Imaging Modalities, therapieën Ultrasound Guided Punctures: hoe behandel ik het SI gewricht op een betrouwbare wijze.

naar bovenPROGRAMMA:

13.15u: ontvangst

13.30u: Start theoretische scholing

16u: pauze

16.30: Praktische training

18u: Avondeten

18.45u: start extra praktische avondsessie voor de meest gemotiveerden: wij trachten zo goed mogelijk de individuele vragen van de deelnemers te beantwoorden en/of te demonstreren.

Iedere training gaat door te EquiSound | Medisch Centrum voor Paarden, Kleine Dries 4a, Ursel (Knesselare). 

naar bovenINSCHRIJVING:

 • Iedere module kost 240 € eBTW, inclusief avondmaal.
 • U bent ingeschreven na reservatie per email (info@equisound.be) en ontvangst van 290€ iBTW op rekening nummer van EquiSound: IBAN BE61 7370 2183 2117. Betalingen en inschrijvingen kunnen niet geannuleerd worden omdat u een plaats in de groep reserveert: er zijn maximaal 12 plaatsen per module beschikbaar.
 • BIJSCHOLINGSPUNTEN werden aangevraagd bij de NGROD.

Het EquiSound team verwelkomt u te Ursel. Wij zorgen voor een boeiende dag! Hopelijk tot dan!

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD

De website van LDL Group, maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD